Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Communicatieadviseur

Solliciteer uiterlijk zondag 1 september
Overveen 32 uur 3.895 - 5.621

Hou jij van werken in een dynamische omgeving? Waar je de ene dag bezig bent met het maken van een communicatieplan voor een nieuwe woonwijk en de andere dag een bestuurder adviseert of vragen van de pers beantwoord? Dan is dit de functie voor jou!

Wat ga je doen als Communicatieadviseur?

Als senior communicatieadviseur ben je vakinhoudelijk sparringpartner voor bestuur, organisatie en collega’s. Jij geeft advies over en zorgt voor de inzet van professionele communicatie binnen uiteenlopende projecten. Je stelt een communicatiestrategie – en kalender op voor jouw projecten en samen met collega’s zorg je er voor dat deze gerealiseerd worden. Je onderhoudt nauwe contacten met de pers, bent verantwoordelijk voor woordvoering en agendeert zelf ook relevante communicatiethema's. Je bent bezig met de communicatie rond verschillende thema’s die spelen binnen de gemeente. Daarbij werk je vanuit een integrale blik. Je maakt deel uit van de crisisorganisatie van de Veiligheidsregio en draait lokale en regionale piketdiensten.

Hoe ziet het team Communicatie eruit?

Team Communicatie is een bevlogen team dat bestaat uit een teamleider, adviseurs en medewerkers. Het team werkt voor zowel de gemeente Bloemendaal als Heemstede. Wij werken hybride: op beide locaties en van huis uit. We zorgen ervoor dat we elkaar regelmatig zien op één van de locaties. Wij werken hard, sparren als het nodig is en zijn niet te beroerd om voor elkaar in te springen. Én we maken tijd voor (werk-)plezier.

Waarom werken bij Bloemendaal en Heemstede?

Bloemendaal is een prachtige groene gemeente met een nationaal park om de hoek en Haarlem en Amsterdam op een steenworp afstand. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen en heeft 27.000 inwoners. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 400 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. En ben jij jonger dan 35 jaar? Dan kan je ook deelnemen aan de activiteiten die de Jonge Ambtenaren organiseren. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal en Heemstede.

Wat vragen wij?

Je bent een ervaren en overtuigend adviseur en je kiest daarbij op natuurlijke wijze de juiste rol ten opzichte van bestuurders en beleidsadviseurs. Daarbij ben je politiek-bestuurlijk sensitief en omgevingsbewust. Verder herken je jezelf hierin:

  • Je hebt een relevante (communicatie-)opleiding op hbo-/wo-niveau.
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk).
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het geven van communicatieadvies, liefst in een bestuurlijke omgeving, ervaring met woordvoering is een pré.
  • Als adviseur weet jij de hoof- en bijzaken te onderscheiden, stel je prioriteiten en zorg je samen met de communicatiemedewerker voor een haalbare planning.
  • Je denkt niet meteen in communicatiemiddelen, maar analyseert eerst kritisch wat er speelt en wat de impact is. Je werkt dit uit in een passende strategie.

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 32 uur per week;
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 5.621 (functieschaal 10A) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Femke van Lieshout, Teamleider Communicatie (f.vanlieshout@bloemendaal.nl).

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met 1 september 2024.

Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben bereikt, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. 

We kijken uit naar je reactie!

Locaties: Overveen en Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Femke van Lieshout van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.